Министарство одбране Републике Србије
 
20.05.2013.

Обавештење



Први потпредседник владе и министар одбране посетиће сутра, 21. маја 2013. године у 11 часова, припаднице Војске Србије у Репрезентативном објекту Добановци.

Током сусрета министар ће разговарати са припадницама ВС, након чега ће бити изведен приказ њихове обучености у различитим сегментима.

Више од 1000 жена заступљено је у свим категоријама на служби у Министарству одбране и Војске Србије као професионална војна лица, у циљу интегрисања родне равноправности у процесе реформе сектора безбедности.

Значајан допринос реформи система одбране постигнут је израдом и спровођењем Националног акционог плана за примену Резолуције 1325 Савета безбедности Уједињених нација – Жене, мир и безбедност у Републици Србији.

У циљу промовисања родне равноправности у сектору безбедности и заступљености жена у систему одбране, остварена је и веома успешна сарадња са међународним институцијама, међу којима су Програм УН за развој (UNDP), Агенција УН за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women), Мисија ОЕБС-а и Пројекат НАТО Родна перспектива: Жене лидери у одбрани.

За представнике медија организован је превоз до Добановаца. Аутобус полази 21. маја у 10 часова испред Дома ВС (Браће Југовића 19).

Молимо вас да акредитације доставите данас до 16 часова на мејл ~info@mod.gov.rs~ или факс 3203-466.
Уколико долазите сопственим превозом неопходно је да доставите регистарски број возила.
Особа за контакт је Ана Стевановић, 064 8329 011.