Министарство одбране Републике Србије
 
28.03.2012.

Признање дамама из ансамбла „Станислав Бинички“



Даме из Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ овогодишње су добитнице признања „Креативна дамa 2011“ које додељује Клуб привредних новинара. Награду добијају жене које су у бизнису исказале креативност и од креативности направиле бизнис.

Плакету дамама уручиле су Мерима Његомир, добитница прошлогодишњег признања, и Биљана Поповић, једина жена у Србији која се бави израдом виолина.

Манифестација „Бизнис даме Србије“ одржана је трећу годину заредом под покровитељством председнице Скупштине Србије др Славице Ђукић Дејановић.

- Задовољство је што су нас данас окупили храброст и инспирација жена. Храброст, зато што рад и креативност нису распоређени на мушки и женски пол, и најхрабрије су то показале својим делима. Инспирација, зато што награђене даме јесу модел за све жене Србије да у њима лежи потребан ресурс за боље сутра у нашој држави, рекла је председница Скупштине.

Чланице уметничког ансамбла захвалиле су на награди уз уверење да ће подршку за свој рад добијати и у будућности.

Даме из ансамбла „Станислав Бинички“, заједно са колегама музичарима, годинама су предане стварању, извођењу и очувању инспиративних мелодија које путем њихових инструмената постају магија. У састав оркестра, који има традицију дужу од века, 1947. године примљена је прва жена. Данас их у ансамблу има девет а то су Горана Омчикус, Татјана Шућин, Мирјана Вукадиновић, Биљана Петровић, Драгана Милетић, Ивана Сремац Стојановић, Наташа Милошевић, Јелена Радујковић и Сања Радић.

На свечаности одржаној у Дому Народне Скупштине, оне су извеле нумеру „Танго“ из филма „Мирис жене“.

Награду “Креативна дама 2011” добиле су и Горица Поповић, глумица, продуценткиња и редитељка, Весна Дедић, новинарка, Александра Савић, ПР Природњачког музеја у Београду, Снежана Дивац, председница хуманитарне организације „Дивац“ и Маја Милош, режисерка.
Златну плакету за “Бизнис даму 2011. године” добила је Индира Петровић, директорка фабрике „Тетра Пак“ из Горњег Милановца.

На свечаности су уручене и плакете ”Бизнис дама 2011” Милени Анђић (Рич д.о.о. Прокупљe), Јасмини Радивојевић (А.М.Р. д.о.о. Параћин), Биљани Јовановић (Луна д.о.о), проф. др Милици Лазовић (Институт за рехабилитацију Београд) и Ружици Ђурђевић (Интермеханика Смедерево).
photoФОТОГАЛЕРИЈА