Министарство одбране Републике Србије
 
16.03.2012

Продужен конкурс за упис кадета Војне академијеЗбог повећаног интересовања кандидата конкурс за пријем кадета у Војну академију продужен је до 10. априла 2012. године. Војна академија ове године прима 185 кандидата из грађанства на школовање у 2012/2013. години.

Кандидати пријаву подносе територијалном органу Регионалнoг центра МО на територији сталног места боравка а војници на добровољном служењу војног рока Регионалном центру МО у општини где се налазе на одслужењу војног рока (Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац и Ваљево). Образац пријаве се добија у територијалном органу Регионалног центра МО приликом пријављивања.

После завршетка школовања, кадети стичу високо образовање и стручно звање које је прописано акредитованим студијским програмима. Након успешно завршеног школовања у Војној академији примају се у професионалну војну службу и производе у чин потпоручника одговарајућег рода - службе.

Све информације о упису на Војну академију можете добити на интернет презентацијама Министарства одбране и Војне академије.