Министарство одбране Републике Србије
 
30.03.2023.

Министар Вучевић обишао Другу бригаду Копнене војске у краљевачкој касарни “Рибница”



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић обишао је данас припаднике Друге бригаде Копнене војске у касарни „Рибница“, у наставку посете гарнизону Краљево.

Министра Вучевића током обиласка, коме је присуствовао заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Слађан Стаменковић, командант Друге бригаде Копнене војске бригадни генерал Синиша Сташевић упознао је са организацијом, мисијом и историјатом те бригаде, као и размештајем и зоном одговорности.

Том приликом, министар Вучевић похвалио је припаднике Друге бригаде за ангажовање у претходном периоду, указујући да су показали висок ниво морала и оспособљености и истакао да ће Министарство одбране наставити опремање те бригаде савременим средствима наоружања и војне опреме, као и предузимање даљих мера на побољшању стандарда свих припадника Војске Србије.

Данашња посета била је и прилика да се министру одбране представе и кључни задаци и планови за наредни период који очекују Другу бригаду Копнене војске.

У наставку обиласка, у касарни „Рибница” министар одбране присуствовао је приказу дела новог и модернизованог наоружања и средстава, међу којима су и лансер ракета самоходни вишецевни дигитализовани 128 мм М17 "Огањ", оклопно борбено возило “ЛАЗАР 3”, оклопно возило артиљерије БОВ КИВ, "Гвоздика", "Пасарс", као и универзална покретна артиљеријска рачунарска станица УПАРС.

Министар Вучевић обишао је и спомен собу Друге бригаде Копнене војске, чији посебан део заузимају експонати који чувају сећање на погинуле припаднике 252. оклопне бригаде, као и богосужбени простор посвећен светим апостолима Петру и Павлу. Том приликом, у спомен књигу је уписао: "Почаствован сам пријемом у касарни Рибница, али пре свега задивљен славном традицијом и историјом овог дела Србије, Рашког округа, града Краљева и јединица наше војске на овој територији. Нека је вечна слава свим јунацима из наше славне историје. Живела наша дична војска!"
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
30.03.2023
mp4 (158,7 MB)
Обилазак