Министарство одбране Републике Србије
 
30.08.2021.

Састанак министра Стефановића са заменицом министра одбране Руске Федерације Шевцовом



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са заменицом министра одбране Руске Федерације Татјаном Шевцовом која борави у првој званичној посети Републици Србији.
 
Стефановић је, на почетку састанка, изразио захвалност Рускoj Федерацији на континуираној подршци по питању очувања територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије и принципијелном непризнавању такозваног Косова.



Министар је истакао да је сарадња у области одбране са Руском Федерацијом на историјском врхунцу што показује и синоћ  отворено такмичење „Чувар реда“ у Краљеву, а чија је организација у оквиру „Међународних војних игара 2021“ ове године први пут поверена Србији.  
 
Како је оценио, сусрети на највишем нивоу свакако доприносе одржавању високог нивоа наше сарадње у области одбране, чији су најjачи сегменти војноекономска и војнотехничка сарадња.
 
Заменица министра одбране Руске Федерације Шевцова, задужена за буџет и финансије, истакла је да јој је задовољство што је имала прилику да лично присуствује свечаном отварању такмичења „Чувар реда” и први пут посети Србију са којом Руска Федерација има традиционално пријатељске односе и којој је ове године поверила да буде један од 11 земаља домаћина Међународних војних игара.
 
Она је високо оценила сарадњу у области одбране и истакла да ће се она и у наредном периоду развијати, посебно у војнотехничкој, војнобразовној и војно-војној области.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
30.08.2021
mp4 (86,22 MB)
Састанак