Министарство одбране Републике Србије
 
09.06.2021.

Свечани пријем авиона МиГ-29 из Републике Белорусије



На војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници данас је одржана свечаност поводом пријема четири авиона МиГ-29 из Републике Белорусије, који су испоручени на основу уговора о војнотехничкој сарадњи.
Авиони се у Војску Србије примају након извршеног ремонта и модернизације у Ваздухопловном заводу „Барановичи“ у Белорусији, а њиховим увођењем у оперативну употребу значајно ће се унапредити способности Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране и Војске Србије у целини.
 
Свечаности су присуствовали заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић, помоћник министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, први заменик председника Државног војно-индустријског комитета Републике Белорусије генерал-мајор Игор Михајлович Демиденко и амбасадор Републике Белорусије у Београду Валериј Бриљов.
Гости на свечаности су упознати са реализацијом ремонта и модернизације у заводу „Барановичи“ и процесом пријема ваздухоплова, а данашња церемонија је била прилика да се упути захвалност свима који су учествовали у реализацији уговорених задатака за показану стручност, професионалност и одговорност.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
09.06.2021
mp4 (143,85 MB)
Свечани пријем