Министарство одбране Републике Србије
 
02.06.2021.

Стефановић: Вакцинисано више од 20.000 припадника система одбране



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић рекао је, одговарајући на питања новинара приликом обиласка радова на изградњи ковид болнице у Новом Саду, да је око 20.000 припадника система одбране вакцинисано првом дозом, док је око 14.000 у потпуности имунизовано.
 
– Желим да се захвалим и људима из наше Управе за војно здравство, који су успели да то све постигну огромним радом, као и њиховим колегама из цивилног здравства– истакао је Стефановић.

Он је  додао и да очекује да ће број вакцинисаних наставити да расте и да ће систем одбране показати озбиљност, те бити водећи у погледу одговорности.
 
– Више од 95 одсто војних лекара примило је вакцине, чиме су јасно показали колико је имунизација важна, а ми треба да покажемо поверење у те људе који нас лече. Ако су се они као најстручнији људи вакцинисали и ако се толико труде и да разбију све те бесмислене приче и митове о вакцинама,  треба да покажемо да верујемо у њих, макар онолико колико им верујемо када се разболимо и дођемо да им тражимо  помоћ.  Да им покажемо да им верујемо и да се вакцинишемо, баш као што су то и они учинили, и да не чекамо да се разболимо – рекао је Стефановић.
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
02.06.2021
mp4 (148,23 MB)
Изјава министра Стефановића о вакцинацији