Министарство одбране Републике Србије
 
28.05.2021.

Реконструкција пута на Голији са припадницима Оружаних снага Руске Федерације



Припадници Војске Србије и Оружаних снага Руске Федерације ће наредних петнаестак дана, у оквиру пројекта „Хуманитарна асистенција“, изводити радове на реконструкцији пута на Голији, у општини Ивањица.

Реч је о заједничком пројекту инжињеријских јединица Војске Србије и Оружаних снага Руске Федерације, који се први пут реализује ове године и у којем ће са наше стране бити ангажован 210. инжињеријски батаљон Друге бригаде копнене војске.
 
У првој фази пројекта „Хуманитарна асистенција“ реализује се обука инжињераца из Руске Федерације на инжињеријским машинама и моторним возилима на употреби у Војсци Србије, након чега ће уследити реконструкција пута на планини Голији. Реконструисаће се 13 киломтера дуга деоница село Дајићи – Средња река – Саставци, оштећена током прошлогодишњих поплава, када је Војска Србије међу првима изашла на терет и пружила помоћ органима локалних самоуправа погођених поплавама.
 
Реализацијом овог пројекта, осим што ће бити продубљена билатерална војна сарадња Републике Србије и Руске Федерације, Војска Србије помаже локалној заједници у стварању услова за несметан живот и рад мештана овог краја.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА