Министарство одбране Републике Србије
 
15.04.2021.

Све спремно за завршни дан вежбе „Одговор 2021“



Генерална проба завршнице Здружене тактичке вежбе са бојевим гађањем „Одговор 2021“ одржана је данас на полигонима „Пасуљанске ливаде“ и „Орешац“. Генералној проби присуствовали су потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

На полигону “Орешац“ данас је приказана способност специјалних јединица Војске Србије и  полиције за извођење противтерористичке акције и решавање талачке ситуације.

На „Пасуљанским ливадама“ јединице Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, Жандармерије и Хеликоптерске јединице МУП-а Србије приказале су поступке ојачане борбене групе у одбрани с преласком у напад. Дејствовала је ловачка и бомбардерска авијација, хеликоптери и артиљеријско-ракетна средства противваздухопловне одбране. Јединице Копнене војске приказале су маневар и ватрено дејство савремених оклопних борбених возила, средстава артиљерије и широк дијапазон пешадијског наоружања.

У завршници заједничке вежбе у суботу 17. априла, више од 1.200 припадника Војске Србије и око 300 припадника полиције, на полигонима „Пасуљанске ливаде“ и „Орешац“, приказаће део способности, увежбаности, ватрене моћи и садејства у решавању кризних ситуација.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
15.04.2021
mp4 (296,16 MB)
Генерална проба вежбе