Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.04.2021.

Sve spremno za završni dan vežbe „Odgovor 2021“Generalna proba završnice Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Odgovor 2021“ održana je danas na poligonima „Pasuljanske livade“ i „Orešac“. Generalnoj probi prisustvovali su potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Na poligonu “Orešac“ danas je prikazana sposobnost specijalnih jedinica Vojske Srbije i  policije za izvođenje protivterorističke akcije i rešavanje talačke situacije.

Na „Pasuljanskim livadama“ jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP-a Srbije prikazale su postupke ojačane borbene grupe u odbrani s prelaskom u napad. Dejstvovala je lovačka i bombarderska avijacija, helikopteri i artiljerijsko-raketna sredstva protivvazduhoplovne odbrane. Jedinice Kopnene vojske prikazale su manevar i vatreno dejstvo savremenih oklopnih borbenih vozila, sredstava artiljerije i širok dijapazon pešadijskog naoružanja.

U završnici zajedničke vežbe u subotu 17. aprila, više od 1.200 pripadnika Vojske Srbije i oko 300 pripadnika policije, na poligonima „Pasuljanske livade“ i „Orešac“, prikazaće deo sposobnosti, uvežbanosti, vatrene moći i sadejstva u rešavanju kriznih situacija.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
15.04.2021
mp4 (296,16 MB)
Generalna proba vežbe