Министарство одбране Републике Србије
 
25.03.2021.

Мештани Млачишта захвални Војсци на помоћи



Инжињеријска екипа 4. бригаде Копнене војске већ други дан бори се са снежним наносима у Црној Трави који су од света одсекли на десетине домаћинстава. Мештани кажу да су обилне падавине попут ових забележене само 1944. и 2012. године. Председник Месне заједнице Млачиште Драган Ивић каже да је становништво веома захвално Војсци Србије која је у веома кратком року притекла у помоћ.

- Механизација којом располаже Црна Трава није била довољна да очисти оволику количину снега и председник Општине је замолио Војску Србије да помогне. Војска је већ следећег дана дошла до наше месне заједнице где је живот троје деце био угрожен. Храна је достављена, пут је рашчишћен и сада је све нормално – каже Ивић.

Висина сметова на појединим деоницама пута прелази два метра и саобраћај је у потпуности био прекинут. Војска је успела да се пробије до неколико домаћинстава у Млачишту где су се у завејаним кућама налазиле породице са малом децом.

Породица Савић, једна од ретких у овом крају у чијем дому расте двоје малишана, до синоћ није могла даље од свог дворишта. Мајка Оливера и отац Далибор кажу да су сви били веома срећни када су синоћ инжињерци успели да се пробију до њиховог домаћинства.

- Донели су и слаткише! Деца су се обрадовала јер је неко дошао да нас види! – каже Оливера.

Радна група из 410. инжињеријског батаљона којом командује водник прве класе Мирослав Павловић ангажована је од јуче пре подне. Наредних дана педстоји им мукотрпан посао будући да у околини постоји још кућа до којих се, услед снежних наноса, не може стићи.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
25.03.2021
mp4 (116,96 MB)
Помоћ Војске становништву
25.03.2021
mp4 (60,7 MB)
Изјава Оливере Савић
25.03.2021
mp4 (50,27 MB)
Изјава председника Месне заједнице Млачиште Драгана Ивића