Министарство одбране Републике Србије
 
26.11.2020.

Састанак министра Стефановића са амбасадорком Кине Чен Бо



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадорком Народне Републике Кине у Београду Чен Бо.

Министар Стефановић захвалио је на подршци коју Кина пружа очувању територијалног интегритета Републике Србије и њених националних интереса. Он је поновио да Република Србија принципијелно подржава политику једне Кине.

Министар Стефановић пренео је искрену захвалност за упућивање кинеских лекара и медицинске помоћи ради спречавања даљег ширења и сузбијања вируса COVID-19 у Србији, чиме је потврђена солидарност Кине у тешким тренуцима за обе земље. Према речима министра одбране, Србија је веома захвална и на донацијама Кине Војсци Србије, које су умногоме допринеле њеној модернизацији и подизању оперативних способности.

Амбасадорка Чен Бо уручила је писмо државног саветника и министра националне одбране Кине генерала Веи Фенгхеа којим честита министру Стефановићу именовање на нову дужност. Она је нагласила чврсту подршку Кине Србији у њеним легитимним захтевима за очување националног суверенитета и територијалног интегритета те додала да су изузетни односи два председника Си Ђинпинга и Александра Вучића одлична основа за даљи развој сарадње и стратешких односа две земље.

Амбасадорка Кине пожелела је министру Стефановићу успех у даљем раду и изразила очекивање за наставак успешне сарадње коју су имали током његовог претходног мандата.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
26.11.2020
mp4 (66,08 MB)
Састанак