Министарство одбране Републике Србије
 
23.11.2020.

Састанак министра Стефановића са амбасадором Краљевине Шпаније Молином



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадором Краљевине Шпаније Раулом Бартоломеом Молином.

Министар Стефановић захвалио је за принципијелан став Краљевине Шпаније по питању непризнавања једнострано проглашене независности такозваног Косова, што представља показатељ доследности у поштовању суверености других држава. Он је нагласио да Република Србија снажно подржава територијални интегритет Краљевине Шпаније и указао на искрено пријатељство наших држава и народа.

Министар одбране истакао је и значај заједничког учешћа у мултинационалним операцијама, посебно заједничког ангажмана у УН мисији UNIFIL у Либану.

Амбасадор Молина честитао је министру Стефановићу именовање на нову дужност и пожелео успех у даљем раду. Он је изнео став шпанске стране да је једнострано проглашење независности такозваног Косова против међународног права и да подржава ангажовање UNMIK и КФОР на стабилизацији ситуације на Косову и Метохији, као делу Републике Србије.

Амбасадор је нагласио интерес шпанске стране за даљи развој војно-војне сарадње, кроз заједничко учешће у мултинационалним операцијама и сарадњу у области АБХО, као и успостављање војнотехничке сарадње у областима од заједничког интереса. Он је похвалио професионални однос припадника Војске Србије који се ангажују у оквиру шпанског контингента у Сектору Исток у мисији UNIFIL у Либану.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
23.11.2020
mp4 (41,09 MB)
Састанак