Министарство одбране Републике Србије
 
17.11.2020.

Састанак министра Стефановића са амбасадором Исламске Републике Иран Пур Беием



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са новоименованим амбасадором Исламске Републике Иран у Београду Рашидом Хасан Пур Беием.

На почетку састанка министар Стефановић подсетио је да две пријатељске земље вежу историјске везе и односи који трају више од 80 година и захвалио на принципијелној позицији Исламске Републике Иран у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности такозваног Косова.

Министар Стефановић истакао је да Република Србија остаје посвећена задржавању статуса војне неутралности, као и да је у складу са политиком председника Републике Александра Вучића наш интерес очување мира и стабилности у циљу економског напретка.

Амбасадор Пур Беи честитао је министру Стефановићу ступање на нову дужност и пожелео успех у даљем раду. Пренео је заинтересованост иранске стране за успостављање сарадње у области одбране и нагласио је да постоје потенцијали за развијање сарадње у областима војног образовања, војне медицине, као и осталим областима од заједничког интереса.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
17.11.2020
mp4 (38,28 MB)
Састанак