Министарство одбране Републике Србије
 
21.09.2020.

Министар Вулин: Не очекујем да будем у новој Влади



Када је у питању формирање нове Владе, председник Србије Александар Вучић под великим је притиском и своје партије и коалиционих партнера, рекао је министар одбране Александар Вулин, гостујући у Јутарњем програму Телевизије „Пинк“.
 
- Александар Вучић има велики притисак. Тешко се бори да формира Владу. Пуно је апетита. Пуно је људи који хоће да добију више него што им припада. Покрет социјалиста не тражи министарско место. Ја, Александар Вулин, не тражим да будем министар у Влади. Задовољан сам ако се настави ова политика. Ако треба да се мењају кадрови, ако народ очекује промене, а очекује промене, нека крене од мене. Нова су времена. Нова је политика. Нема људи за сва времена. Не могу ја да браним политику у свакој позицији. Не треба то да се ради. Само храбро. Држите се председника Вучића. Ја му бескрајно верујем и знам да му Србија верује, да му нација верује – поручио је министар Вулин, додајући да је захвалан на досадашњем поверењу председника Вучића и борби коју су заједно водили.
 
- Захваљујући поверењу председника Вучића, ја сам се борио за Косово, ја сам правио Закон о раду, чувао Србију од мигрантске кризе, ја сам био министар одбране. Захваљујући његовом поверењу, то је највиши степен који можете да добијете у политици – да будете министар одбране. После тога, ја не морам да будем ништа. Не морам никада више да се бавим политиком – истиче министар одбране и наглашава да је он остварен човек и да ће Покрет социјалиста, који има три посланика, наставити да буде део владајуће коалиције, који ће увек гласати за оно што председник Вучић предложи јер искрено верује у његову политику, без обзира да ли је министар у Влади.