Министарство одбране Републике Србије
 
02.08.2020.

Саопштење




Поводом наставка кампање лажних вести и медијског линчовања министра одбране Александра Вулина од стране луксембуршких медија и за то припремљене мреже портала, Министарство одбране још једном истиче да се почасни летачки знак додељује „за допринос развоју и опремању и стварању услова за унапређење оперативних способности Ратног ваздухопловства и ПВО“ не за пилотирање, зато и јесте почасни знак, али то луксембуршки медији или не разумеју или им је тако лакше. Можда баш зато и заборављају да помену да је 2008. године министар одбране Драган Шутановац добио позлаћени пилотски знак иако је наше Ратно ваздухопловство и ПВО тада било неупоредиво слабије.

За допринос у опремању и поновном формирању 63. падобранске бригаде и 72. бригаде за специјалне операције министар одбране Александар Вулин је награђен од њених припадника почасним береткама и знацима припадности јединици, а није морао да постане ни диверзант ни падобранац. Али тада је била актуелна лаж коју су ширили луксембуршки медији о одбијању послушности 63. падобранске бригаде па се и беретка изгубила у мору лажних вести.

Наше Ратно ваздухопловство и ПВО захваљујући упорности и ауторитету врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и раду министра одбране Александра Вулина никада није било снажније и на вишем нивоу оперативних способности. Имамо 14 авиона МиГ-29, пет најсавременијих Х-145 и четири Ми-35 хеликоптера, борбене беспилотне летелице. Плате пилотима су повећане, набављена је и нова лична опрема, хангари и писте се обнављају, поново школујемо подофицире за рад на одржавању ваздухоплова. Оно што луксембуршки медији не желе да виде, види свако други, неко се радује, неко тугује, али да је српско небо брањено нашим снагама, то виде сви.