Министарство одбране Републике Србије
 
11.05.2020.

Састанак министра Вулина и амбасадора СР Немачке Шиба




Министар одбране Александар Вулин састао се данас са амбасадором Савезне Републике Немачке Томасом Шибом.

Теме састанка биле су подршка Оружаних снага СР Немачке Министарству одбране и Војсци Србије у мировним мисијама и мултинационалним операцијама под окриљем Европске уније и сарадња у области одбране.

На почетку састанка министар Вулин захвалио је за подршку Оружаних снага Немачке у реализацији повратка припадника Војске Србије након четворомесечног ангажовања у Војној операцији поморских снага Европске уније у Сомалији EUNAVFOR ATALANTA.

То је још једна потврда значаја партнерства са Оружаним снагама Немачке, која је најизраженија  у оквиру заједничког учешћа припадника две војске у мисији EUTM у Малију.

Амбасадор Шиб похвалио је мере које је Република Србија спровела у припремама и сузбијању ширења корона вируса.

Нагласио је да су немачки привредници који су инвестирали у Србију веома задовољни реакцијом и програмом Владе Србије у очувању радних места и помоћи привредним субјектима.

Саговорници су изразили задовољство развијеним билатералним односима између Србије и Немачке, посебно у области одбране, и истакли посвећеност оружаних снага двеју земаља заједничким циљевима у пружању доприноса очувању међународног мира и безбедности.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
11.05.2020
mp4 (46,8 MB)
Састанак