Министарство одбране Републике Србије
 
10.04.2020.

Министар Вулин: Излечићемо и ми и Хрвати корону, али многи у Хрватској никада неће излечити комплексе и мржњу према Србији и Србима




“На дан оснивања Независне државе Хрватске медији који говоре оно што Влада Хрватске не сме гласно да каже напали су Србију и Александра Вучића. Напали су српске лекаре, министре, владу, војску. Очекивано као и негирање злочина над Србима у злочиначкој акцији “Олуја” или умањивање јасеновачког геноцида и похвале усташама”, рекао је данас министар одбране Александар Вулин.

Он је истакао да се “Србија против Covid-19 вируса бори брзо, упорно и организовано. Организованије од многих богатијих земаља и то показују бројеви заражених и преминулих. То показују и пакети помоћи привреди и грађанима. То показује и беспрекорно функционисање свих служби државе Србије од здравства до војске. Ако владини медији у Хрватској нису могли да нађу неки бољи разлог да хвале Пленковића а нападају Вучића од епидемије корона вируса могли су и овај да прескоче”.

“У Србији нико није ни помислио да напада Хрватску, критикује њене мере или да прави поређења са Хрватима о бројевима заражених у односу на број становника, броју тестираних или броју инфицираних болница, старачких домова. Хрватска Србију једноставно не занима, и све што радите а није на штету Срба радите себи и за себе и пуно среће у томе. Излечићемо и ми и Хрвати корону, али многи у Хрватској никада неће излечити комплексе које осећају према Србији и мржњу према Србима. Желим Хрватској да се избори са вирусом и да има што мање оболелих и мртвих, а желим им и да науче да неће избећи ни једну смрт и несрећу тиме што нападају Србију, останите код куће, будите безбедни”, поручио је министар Вулин.