Министарство одбране Републике Србије
 
01.04.2020.

Стигао авион са новом помоћи из Народне Републике Кине



Министар одбране Александар Вулин дочекао је на београдском аеродрому "Никола Тесла" авион којим је вечерас стигла још једна испорука медицинске помоћи из Народне Републике Кине, у којој су и медицинска средства намењена Министарству одбране.
 
Министар Вулин је истакао да је стигла драгоцена медицинска помоћ из Кине, а реч је о донацији која ће нам помоћи да се носимо са Ковид вирусом.
 
Он је посебно захвалио Државној агенцији за одбрамбене технологије и индустрију SASTIND и фирмама ALIT и CPMIEC које сарађују са Министарством одбране и са нашом одбрамбеном индустријом, али и другим донаторима из Кине, који су у овим тешким временима нашли начина и средстава да нам помогну кроз ову донацију. 
 
Председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић и председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг склопили су пријатељство које је пријатељство и наша два народа, нагласио је министар Вулин.
 
-  Велика је ствар што је стигао и овај авион и велика је ствар што се помоћ наставља, и велика је ствар што можемо да се ослонимо на пријатељски кинески народ и велика је ствар што помоћ добијамо у право време и баш оно што је потребно – истакао је министар Вулин.
 
Министар одбране је рекао да донација садржи различите медицинске апарате и медицинска средства, додајући да део иде Минстарству одбране, али да све иде грађанима Србије.
 
За Министарство одбане авионом је допремљено 1.280 заштитних одела, 98.000 заштитних маски и 245 бесконтактних топломера.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
01.04.2020
mp4 (69,57 MB)
Изјава министра Вулина
01.04.2020
mp4 (73,14 MB)
Дочек