Министарство одбране Републике Србије
 
19.03.2020.

Министар Вулин: Молим старије грађане да остану у својим домовима у овој озбиљној ситуацији




Министар одбране апеловао је данас на све грађане Србије да буду дисциплиновани и да се придржавају свих мера Владе Србије на сузбијању ширења пандемије изазване вирусом корона. Гостујући у јутарњем програму ТВ Пинк, министар Вулин посебно је апеловао на старије људе, оне преко 65 година, да не излазе из својих станова и кућа, како не би изложили себе и друге могућој инфекцији.
 
„Ово је борба за наше родитеље, за наше старије. Хоћемо да им сачувамо живот“, истакао је министар Вулин. „Старије молим, останите у кућама, слушајте своју државу, због своје деце. Ако вама није важно, нама сте важни. Нама је битно да будете живи и здрави“, поручио је старијим особама министар Вулин.
 
Он је похвалио младе који су се организовали и пружају помоћ старијим, пре свега у набавкама намирница, потврђујући солидарност међу геренацијама.
 
„Наши најдражи и најстарији, слушајте своју државу као што сте увек били уз своју државу. Немој сад да нас оставите без вас“, апеловао је министар Вулин на старије људе, позивајући их да остану у својим домовима и да има ко да брине о њима.