Министарство одбране Републике Србије
 
18.02.2020.

Министар Вулин: Ако је Комшићу стало до БиХ нека поштује Дејтонски споразум




„Комшић не каже шта је проблем у савету председника Вучића српском члану Председништва Милораду Додику да све ради легално, Комшић у позиву на поштовање закона види оно што нико други не може да види, поткопавање БиХ. Александар Вучић је једини лидер на Балкану који води самосталну политику и једини који води политику чувања мира“, рекао је данас министар одбране Александар Вулин, реагујући на изјаву председавајућег Председништва БиХ Жељка Комшића у којој је оптужио председника Србије Александра Вучића да „подрива БиХ“.  
 
- Ако Комшић поштује устав БиХ онда нека најпре престане да прича о независном Косову, нека не даје изјаве које није усагласио са друга два члана Председништва БиХ и нека Републику Српску почне да третира као део Дејтонске БиХ, а не геноцидну творевину. Србија је чувар Дејтона и њен председник може увек да изнесе став о свему што крши Дејтон или што дестабилизује БиХ, а одлука Уставног суда којом се Републици Српској одузима земља и власт, баш то чини, нагласио је министар одбране.
 
- Следећи пут пре него што Комшић и помисли да изговори Вучићево име, нека најпре спреми одговор у коме се каже ко је покушао да га убије у Сребреници, и која су имена налогодавца и извршиоца покушаја убиства Александра Вучића, док то не изговори, слободно може да ућути, закључио је министар одбране Александар Вулин.