Министарство одбране Републике Србије
 
26.01.2020.

Одржан 10. меморијал „Потпуковник Горан Остојић“ у Војној академији



Десети меморијални турнир у саватеу и кик боксу „Потпуковник Горан Остојић“ одржан је у Војној академији. Турнир се одржава у част потпуковника Горана Остојића који је херојски дао живот бранећи своју земљу 1998. године.
 
Војна академија била је домаћин 10. турнира у сарадњи са савате клубом „Горан Остојић“, а покровитељ је градски Секретаријат за спорт и омладину. У такмичењу су учествовали и кадети Војне академије који су приказали изузетно знање и вештине, као и изражен такмичарски дух.
 
Спортском надметању присуствовали су начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, представници спортских организација, клубова, као и представници Удружења ветерана 63. падобранске бригаде.
 
На такмичењу су учествовали савате клубови „Горан Остојић“, Победник Београд и Стари Град, затим савате бокс клуб Београд, кик бокс клуб Нови Београд, спортски клуб Петрос и клубови борилачких спортова Гроцка и клуб с Пала.
 
Учествовали су и освајачи бројних одличја на домаћим и међународним такмичењима у саватеу и кик боксу, као и спортисти у свим категоријама - од пионира до сениорских репрезентативаца Србије у оба спорта.
 
Меморијални турнир у саватеу и кик боксу „Потпуковник Горан Остојић“ нема званичног  победника, већ су победници сви учесници такмичења који се одржава у част и у знак сећања на потпуковника Остојића.
 
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА