Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.01.2020.

Održan 10. memorijal „Potpukovnik Goran Ostojić“ u Vojnoj akademiji



Deseti memorijalni turnir u savateu i kik boksu „Potpukovnik Goran Ostojić“ održan je u Vojnoj akademiji. Turnir se održava u čast potpukovnika Gorana Ostojića koji je herojski dao život braneći svoju zemlju 1998. godine.
 
Vojna akademija bila je domaćin 10. turnira u saradnji sa savate klubom „Goran Ostojić“, a pokrovitelj je gradski Sekretarijat za sport i omladinu. U takmičenju su učestvovali i kadeti Vojne akademije koji su prikazali izuzetno znanje i veštine, kao i izražen takmičarski duh.
 
Sportskom nadmetanju prisustvovali su načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić, predstavnici sportskih organizacija, klubova, kao i predstavnici Udruženja veterana 63. padobranske brigade.
 
Na takmičenju su učestvovali savate klubovi „Goran Ostojić“, Pobednik Beograd i Stari Grad, zatim savate boks klub Beograd, kik boks klub Novi Beograd, sportski klub Petros i klubovi borilačkih sportova Grocka i klub s Pala.
 
Učestvovali su i osvajači brojnih odličja na domaćim i međunarodnim takmičenjima u savateu i kik boksu, kao i sportisti u svim kategorijama - od pionira do seniorskih reprezentativaca Srbije u oba sporta.
 
Memorijalni turnir u savateu i kik boksu „Potpukovnik Goran Ostojić“ nema zvaničnog  pobednika, već su pobednici svi učesnici takmičenja koji se održava u čast i u znak sećanja na potpukovnika Ostojića.
 
 
 
photoFOTOGALERIJA