Министарство одбране Републике Србије
 
30.12.2019.

Интерни конкурс за избор најбоље беседе на тему „Част је наша имовина“, поводом 170. година од оснивања Војне академије



Универзитет одбране у Београду
Војна академија
 
РАСПИСУЈЕ
 
Интерни конкурс за избор најбоље беседе на тему „Част је наша имовина“, поводом 170. година од оснивања Војне академије.
 
УСЛОВИ КОНКУРСА
 
1. Право учешћа на конкурсу имају професионална војна лица, кадети Војне академије и ученици Војне гимназије и Средње стручне војне школе.
 
2. Садржај беседе мора се односити на војни позив, официрску професију, Војну академију или Војску Србије у целини. Аспект може бити војнички, историјски, етички, социолошки и културолошки.
 
3. Беседа не сме да буде раније јавно извођена, а текст беседе мора да буде оригиналан. Дозвољено је умерено коришћење цитата који се морају правилно наводити.
 
4. Заинтересовани аутори дужни су да до 15. фебруара 2020. године пошаљу на и-мејл адресу srdjan.starcevic@vs.rs пријаву која мора да садржи:
1) име и презиме аутора,
2) назив команде, јединице или установе у којој аутор ради или се школује,
3) контакт телефон и мејл адресу,
4) наслов беседе и
5) текст беседе.
 
5. Пријаву писати у програму Microsoft Office Word, користећи ћирилично писмо. Текст пријаве писати у фонту Times New Roman, величина фонта 12, са увученим пасусима, равнањем са обе стране (Justified), проредом 1,5 и свим маргинама 2,5 cm. Препоручена дужина текста беседе је од 300 до 600 речи, а текст не сме бити дужи од 750 речи.
 
ИЗБОР И НАГРАДА
 
Комисија Војне академије изабраће најбољу беседу и најкасније до 5. марта обавестити учеснике, путем мејла, о исходу конкурса.
 
Аутор беседе коју комисија Војне академије изабере као најбољу биће позван да своју беседу говори пред публиком приликом откривања бисте генерала Јована Мишковића, у касарни „Генерал Јован Мишковић“ у Београду, у марту 2020. године. Такође, Војна академија ће аутора изабране беседе пригодно наградити.