Министарство одбране Републике Србије
 
06.12.2019.

Предавање министра Дачића у Школи националне одбране




Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић одржао је данас предавање на тему „Улога дипломатије у заштити националних интереса Републике Србије“ полазницима Школе националне одбране у амфитеатру Одсека за симулације и учење на даљину Војне академије.
Предавању су присуствовали ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник др Горан Радовановић, начелник Војне академије генерал-мајор др Бојан Зрнић, начелник Школе националне одбране пуковник Мићо Сувајац, директорка Института за стратегијска истраживања др Јованка Шарановић, полазници генералштабног и командно-штабног усавршавања као и старешине и наставници.

На почетку излагања министар Дачић истакао је да је данашњи скуп потврда наставка успешне сарадње Министарства спољних послова и Министарства одбране и Војске Србије, која се остварује у духу заједништва и солидарности на бројним задацима спровођења државне политике.

Током предавања министар Дачић осврнуо се на спољнополитичке приоритете и представио националне интересе који су блиско повезани за заштитом националне безбедности Републике Србије, са фокусом на одбрамбене аспекте, засноване на војној неутралности и очувању мира и стабилности у региону и свету. Говорећи о општим приоритетима и циљевима, министар Дачић је истакао колика је важност сарадње и партнерства Министарства одбране и Војске Србије са другим земљама и организацијама, посебно наглашавајући важност учешћа припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
06.12.2019
mp4 (89,9 MB)
Предавање