Министарство одбране Републике Србије
 
04.12.2019.

Полагање венаца поводом Дана војних ветерана




Поводом обележавања Дана војних ветерана, делегације Министарства одбране и Војске Србије данас су уз војне почасти положиле венце на Новом гробљу и крај Споменика народном хероју Милану Тепићу у Београду.
Централна комеморација на Новом гробљу одржана је поред Споменика ослободилаца Београда у Другом светском рату, а припадници Министарства одбране и Војске Србије предвођени начелником Управе за људске ресурсе Генералштаба Војске Србије бригадним генералом Савом Иришкићем положили су венце и крај Спомен-костурнице војника страдалих у српско-турским ратовима и Српско-бугарском рату и Спомен-костурнице бранилаца Београда у Првом светском рату.
 
Делегацију која је у знак сећања на страдале српске војнике положила венац крај Споменика народном хероју Милану Тепићу предводио је начелник Управе за традицију, стандард и ветеране пуковник Душко Шљиванчанин, а поред припадника Министарства одбране и Војске Србије пошту српским ратницима одали су чланови традиционалних и ветеранских удружења.
Дан војних ветерана обележава се 4. децембра, у спомен на датум када је 1912. године потписано примирје у Првом балканском рату и када је 400.000 бораца Војске Краљевине Србије добило звање „стари ратник“, односно војни ветеран. Овај празник обележава се у свим командама, јединицама и установама Министарства одбране и Војске Србије у знак поштовања и сећања на борце пале за слободу отаџбине.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
04.12.2019
mp4 (157,37 MB)
Полагање венаца крај споменика на Новом гробљу
04.12.2019
mp4 (37,69 MB)
Полагање венаца крај споменика хероју мајору Милану Тепићу