Министарство одбране Републике Србије
 
27.11.2019.

Стручни скуп о учењу на даљину




У амфитеатру Одсека за симулације и учење на даљину Војне академије данас је одржан девети по реду стручни скуп под називом „Учење на даљину 2019“.

На  овогодишњем скупу било је речи о резултатима, статусу и перспективи учења на даљину у Министарству одбране и Војсци Србије, активностима и плановима Одсека за симулације и учење на даљину, унапређењу Високих студија безбедности одбране коришћењем садржаја на Платформи за учење на даљину, као и о новим софтверским алатима и стандардима у електронском образовању и обуци у земљи и иностранству.
Учеснике скупа поздравио је проректор за научноистраживачку делатност  пуковник  др Иван Вулић, који је истакао да се у складу са напретком технологије треба прилагођавати потребама и могућностима које су на располагању. Похвалио је рад Одсека за стимулације и учење на даљину за то што већ неколико година Универзитет одбране има развијену платформу за учење на даљину са великим бројем лекција и програма.

Начелник Одсека за симулације и учење на даљину пуковник др Горан Шимић истакао је да на овогодишњем скупу учествују представници свих организационих јединица Министарства одбране и Воске Србије које су укључене у процес војне обуке и образовања, додајући да велики број учесника скупа показује колика је заинтересованост за примену савремених ИТ технологија у настави и обуци. Он је нагласио да програм скупа има фокус на унапређењу војног образовања на Универзитету одбране коришћењем платформе за учење на даљину као и других технологија за електронско учење и обуку.
Скуп је завршен дискусијом о примени учења на даљину у војном образовању и обуци.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА