Министарство одбране Републике Србије
 
12.11.2019.

Србија мења на боље животе Срба где год да они живе



Током данашње посете Дрвару, министар одбране Александар Вулин и српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик, посетили су и домаћинство породице Бајић у том граду, а мајка троје деце Новка Бајић, текстилни техничар, биће једна од стотину радника која ће добити запослење у погону врањског „Јумка“.

Госпођа Новка је годинама незапослена, мајка је троје деце, а супруга ратног војног инвалида, који је радио тешке послове како би обезбедио егзистенцију породици, а реч је, такође, о повратницима у Дрвар. Посао у новом погону обезбедиће бољи живот за њу и њену породицу, која своју будућност види у том граду.

- Захваљујем свима који су дошли, и председнику Додику и министру Вулину. Ово запослење ми значи све и за нашу малу општину то значи напредак – истакла је Новка Бајић испред свог скромног дома у Дрвару, у коме је данас угостила министра Вулина и Милорада Додика.

Након посете и разговора са члановима породице Бајић у Дрвару, министар Вулин је истакао да је веома срећан што је у прилици да покаже како Србија мења на боље животе Срба где год да они живе.

- Троје дивне деце која ће имати још срећније и још боље детињство. Имали су они и до сада срећно детињство са овим добрим родитељима и општину која брине о њима, али сада ће имати још боље и лепше. Србија је ту да брине о сваком Србну без обзира где он живи.

Српски члан председништва Босне и Херцеговине Додик истакао је да је данашња посета породици Бајић била знак охрабрења и подршке због истрајности и стрпљења које су показали у рехабилитацији свог дома, јер су се као избеглице вратили у свој крај, што сведочи о њоховој одлучности.

- Надам се да је прича о погону „Јумка“ у овом граду добра прича за све, а и за домаћицу која ће бити запослена – истакао је Милорад Додик.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
12.11.2019
mp4 (44,77 MB)
Изјава министра Вулина
12.11.2019
mp4 (41,12 MB)
Посета