Министарство одбране Републике Србије
 
07.11.2019.

Начелник Генералштаба у посети Мађарској војсци



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић са делегацијом Војске Србије борави у дводневној посети Мађарској, на позив команданта Мађарске војске генерал-потпуковника Ференца Корома.

Уз највише војне почасти, генерала Мојсиловића је на Тргу хероја у Будимпешти дочекао генерал Кором, након чега је уследила церемонија полагања венца и, потом, званични разговори двеју делегација у Генералштабу Мађарске војске.

Током званичних разговора било је речи о актуелној безбедносној ситуацији у региону, досадашњој сарадњи у области одбране, као и о могућностима за унапређење билатералне сарадње у областима од обостраног интереса.

Генерал Мојсиловић је током разговора истакао да доследна примена међународног права и постигнутих међународних споразума представља приоритет и незаобилазни услов у напорима на очувању мира и стабилности у региону. Захвалио је на професионалном ангажовању мађарских војника који су у саставу Кфора, као и конструктивној подршци заједничким активностима из домена одбране.

У наставку посете, начелник Генералштаба ће се састати са министром одбране Мађарске др Тибором Бенкеом и присуствовати приказу оспособљености речне ратне флотиле и јединица за разминирање Мађарске војске.
photoФОТОГАЛЕРИЈА