Министарство одбране Републике Србије
 
17.09.2019.

Саопштење




Дневна политика трпи сваку лаж и подлост, али лагати о својој земљи је и подло и срамно. Министарство одбране још једном понавља да држава Србија не извози оружје за Јемен и да је према листи Барометар транспарентности коју објављује организација “Small Arms Survey” са седиштем у Женеви на петом месту у свету по транспарентности продаје наоружања.
 
Занимљиво да Здравко Понош не тражи од других земаља извозница оружја да објашњавају одакле њихово оружје у рукама разних терористичких организација, само Србија треба да се извињава и правда, за туђе чињење или не чињење. Понош на срамоту функције коју је некада обављао напада само Србију.
 
Изјаве у којима се Србија  лажно оптужује за трговину оружјем могу да нашкоде и нашој земљи и нашој одбрамбеној индустрији и углавном се дају када их на разне начине подстиче конкуренција у продаји наоружања.
 
Одбрамбена индустрија Србије запошљава 13.000 људи, а са њом сарађује више од 20.000 радника запослених у кооперантским предузећима. Сви они могу да буду угрожени лажима и нападима на нашу земљи и њену одбрамбену индустрију.