Министарство одбране Републике Србије
 
13.09.2019.

Честитке министра одбране поводом војних празника




Честитка поводом Дана артиљерије

Свим припадницима рода артиљерије упућујем срдачне честитке поводом 14. септембра – Дана артиљерије.

Негујући традицију храбрих артиљераца Солунског фронта, 101. годишњицу постојања рода обележавате успешним извршавањем постављених задатака дајући допринос даљем развоју и афирмацији вашег рода.

Честитам вам празник у жељи да и у наредном периоду с једнаком преданошћу наставите рад на стручном оспособљавању ваших припадника и доприносите развоју система одбране и Војске Србије.

 
Честитка поводом Дана Војне полиције

Свим припадницима Војне полиције упућујем срдачне честитке поводом 14. септембра – Дана Војне полиције.

Од када је Наређењем врховног команданта оружаних снага ФНРЈ формирана војна полиција у Југословенској народној армији, припадници Војне полиције настављају да квалитетно извршавају задатке у области сузбијања криминалитета, контроле и одржавања војног реда и дисциплине, обезбеђења најзначајнијих војних објеката, регулисања и контроле војног путног саобраћаја и противтерористичке заштите.

Успешним обављањем задатака успевате да одржите респективан ниво и допринесете очувању и јачању оперативних способности Војске Србије, али и безбедности читаве државе.

Честитам вам празник, уверен да ће вам приоритет увек бити очување високог нивоа оспособљености ваших припадника и да ћете постизати значајне резултате у раду, као и у досадашњем периоду.

 
Честитка поводом Дана интендантске службе

Свим припадницима интендантске службе упућујем срдачне честитке поводом 14. септембра – Дана службе.

Од самог оснивања па до данас, као једна од најстаријих логистичких служби, свакодневним радом на стварању што бољих услова за живот и рад припадника Министарства одбране и Војске Србије указујете на значај интендантске службе у систему одбране.

Уверен да ћете и у наредном периоду, успешно реализовати постављене задатке, честитам вам празник.