Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.09.2019.

Čestitke ministra odbrane povodom vojnih praznika




Čestitka povodom Dana artiljerije

Svim pripadnicima roda artiljerije upućujem srdačne čestitke povodom 14. septembra – Dana artiljerije.

Negujući tradiciju hrabrih artiljeraca Solunskog fronta, 101. godišnjicu postojanja roda obeležavate uspešnim izvršavanjem postavljenih zadataka dajući doprinos daljem razvoju i afirmaciji vašeg roda.

Čestitam vam praznik u želji da i u narednom periodu s jednakom predanošću nastavite rad na stručnom osposobljavanju vaših pripadnika i doprinosite razvoju sistema odbrane i Vojske Srbije.

 
Čestitka povodom Dana Vojne policije

Svim pripadnicima Vojne policije upućujem srdačne čestitke povodom 14. septembra – Dana Vojne policije.

Od kada je Naređenjem vrhovnog komandanta oružanih snaga FNRJ formirana vojna policija u Jugoslovenskoj narodnoj armiji, pripadnici Vojne policije nastavljaju da kvalitetno izvršavaju zadatke u oblasti suzbijanja kriminaliteta, kontrole i održavanja vojnog reda i discipline, obezbeđenja najznačajnijih vojnih objekata, regulisanja i kontrole vojnog putnog saobraćaja i protivterorističke zaštite.

Uspešnim obavljanjem zadataka uspevate da održite respektivan nivo i doprinesete očuvanju i jačanju operativnih sposobnosti Vojske Srbije, ali i bezbednosti čitave države.

Čestitam vam praznik, uveren da će vam prioritet uvek biti očuvanje visokog nivoa osposobljenosti vaših pripadnika i da ćete postizati značajne rezultate u radu, kao i u dosadašnjem periodu.

 
Čestitka povodom Dana intendantske službe

Svim pripadnicima intendantske službe upućujem srdačne čestitke povodom 14. septembra – Dana službe.

Od samog osnivanja pa do danas, kao jedna od najstarijih logističkih službi, svakodnevnim radom na stvaranju što boljih uslova za život i rad pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije ukazujete na značaj intendantske službe u sistemu odbrane.

Uveren da ćete i u narednom periodu, uspešno realizovati postavljene zadatke, čestitam vam praznik.