Министарство одбране Републике Србије
 
11.09.2019

Лица у Бристолу одбила здравствену подршку медицинског тима Министартсва одбране
Дежурни медицински тим Министарства одбране, бринући о здрављу лица у „Бристолу“ која су ступила у штрајк и који их је редовно два пута дневно обилазио, наишао је синоћ на закључана врата Бристола.
 
Тим лекара је и данас, у намери да пружи медицинску помоћ, дошао до Бристола где су поново наишли на закључана улазна врата, а лица из хотела поручала су да не желе здравствену подршку и нису их пустили да уђу.
 
Министарство одбране не може прихватити одговорност за здравствено стање лица у Бристолу која одбијају подршку медицинског тима Министарства одбране.
 
Подсећамо да је од почетка штрајка глађу 5. септембра до данас медицински тим Министарства одбране извршио 10 обилазака и прегледао 11 лица, констатујући да је здравствено стање лица стабилно.
 
Штрајк није решење проблема, нити је решење проблема да следећи политикантске предлоге неодговорних појединаца за противзаконито решење, лица која су остала у хотелу „Бристол” апсолутно неосновано оптужују Министарство одбране за угрожавање здравља, а не дозвољавају медицинском тиму да им пружи здравствену подршку.
 
Управо бринући о здрављу лица која и даље бораве у „Бристолу”, Министарство одбране је нудило и даље нуди једино могуће законско решење а то је да се одмах уселе у станове које су већ обишли у блоку А, Врачару и Звездари у Београду, у складу са правима која остварују.
 
Станове које Министарство одбране нуди, а које лица у „Бристолу“ одбијају, можете видети на следећем линку. >>>