Министарство одбране Републике Србије
 
05.09.2019

Саопштење
Још једном најавом штрајка глађу, лица која су остала у некадашњем хотелу „Бристол“ потврђују да хоће мимо закона да дођу до трајног стамбеног решења. У томе им, лажним обећањима, здушно помажу неодговорни политичари, који својом подршком незаконитим радњама само заваравају лица која су остала у „Бристолу“, а уствари то раде из својих уских политикантских интереса и скупљања јефтиних поена.

Штрајк глађу не може ништа променити у одлучности Министарства одбране да питање стамбеног решења лица која су остала у „Бристолу“ реши једино на законит начин. Зато их и овога пута позивамо да се одмах уселе у станове које су већ обишли у А блоку у Београду, које им Министарство одбране нуди у складу са правима која остварују. То је једина законска могућност и у оквиру закона најкоректнија понуда за решавање њиховог стамбеног питања.  Са жаљењем можемо констатовати да они уместо такве понуде бирају лажну подршку политичара да могу остварити оно што им по закону не припада.

То не би било у најмању руку коректно ни према 18.000 лица на јединственој ранг листи стамбених интересената Министарства одбране и Војске Србије, од којих би многи могли да се истим аргументима позову и траже прекоредно или незаконито решење свог стамбеног питања. У случају доделе трајног стамбеног решења лицима која су остала у “Бристолу” и остали стамбени интересенти имали би право да туже Министарство одбране и добију спор. Због сличних кршења закона у 2008. години, Министарство одбране је у последње две године исплатило шест милијарди динара на име судских пресуда по тужбама за дискриминацију резервиста. Зато се таква кршења закона неће поновити ни у овом нити у било ком другом случају.