Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.09.2019.

Saopštenje




Još jednom najavom štrajka glađu, lica koja su ostala u nekadašnjem hotelu „Bristol“ potvrđuju da hoće mimo zakona da dođu do trajnog stambenog rešenja. U tome im, lažnim obećanjima, zdušno pomažu neodgovorni političari, koji svojom podrškom nezakonitim radnjama samo zavaravaju lica koja su ostala u „Bristolu“, a ustvari to rade iz svojih uskih politikantskih interesa i skupljanja jeftinih poena.

Štrajk glađu ne može ništa promeniti u odlučnosti Ministarstva odbrane da pitanje stambenog rešenja lica koja su ostala u „Bristolu“ reši jedino na zakonit način. Zato ih i ovoga puta pozivamo da se odmah usele u stanove koje su već obišli u A bloku u Beogradu, koje im Ministarstvo odbrane nudi u skladu sa pravima koja ostvaruju. To je jedina zakonska mogućnost i u okviru zakona najkorektnija ponuda za rešavanje njihovog stambenog pitanja.  Sa žaljenjem možemo konstatovati da oni umesto takve ponude biraju lažnu podršku političara da mogu ostvariti ono što im po zakonu ne pripada.

To ne bi bilo u najmanju ruku korektno ni prema 18.000 lica na jedinstvenoj rang listi stambenih interesenata Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, od kojih bi mnogi mogli da se istim argumentima pozovu i traže prekoredno ili nezakonito rešenje svog stambenog pitanja. U slučaju dodele trajnog stambenog rešenja licima koja su ostala u “Bristolu” i ostali stambeni interesenti imali bi pravo da tuže Ministarstvo odbrane i dobiju spor. Zbog sličnih kršenja zakona u 2008. godini, Ministarstvo odbrane je u poslednje dve godine isplatilo šest milijardi dinara na ime sudskih presuda po tužbama za diskriminaciju rezervista. Zato se takva kršenja zakona neće ponoviti ni u ovom niti u bilo kom drugom slučaju.