Министарство одбране Републике Србије
 
23.08.2019

СаопштењеПоводом најаве штрајка лица која су остала у хотелу “Бристол”, Министарство одбране позива политичаре да их не хушкају на штрајк и да се не играју њиховим судбинама, пружајући им подршку за нешто што и сами знају да им по закону не припада.
 
Поново позивамо лица која су остала у “Бристолу” да се одмах уселе у станове у А блоку, које су већ обишли у Београду, у складу са правима која остварују.
 
Министарство одбране остаје при ставу да ће поштовати закон и да не може испунити захтеве лица која су остала у „Бристолу“ да им се, мимо закона, додели трајни стамбени смештај. Штрајк ту не може ништа променити.
 
У Министарству одбране и Војсци Србије постоји јединствена ранг листа стамбених интересената за више од 18.000 лица и када би бившим станарима “Бристола” доделили станове против закона и мимо постојеће ранг листе, 18.000 активних припадника и пензионера имало би право да Министарство одбране тужи и добије тужбу. Због сличних кршења закона у 2008. години, Министарство одбране је у последње две године исплатило шест милијарди динара на име судских пресуда по тужбама за дискриминацију резервиста. Зато се таква кршења закона неће поновити.
 
У свом поступању Министарство одбране руководиће се искључиво законским могућностима за решавања тог питања.