Министарство одбране Републике Србије
 
20.06.2019

Посета представника Савезног министарства одбране НемачкеПредставници Генералног директората за планирање Савезног министарства одбране Савезне Републике Немачке боравили су од 18. до 20. јуна у посети Управи за стратегијско планирање Сектора за политику одбране Министарства одбране, ради експертских разговора у области планирања одбране.

Експертским разговорима руководио је начелник Одељења за планирање, програмирање и анализе Управе за стратегијско планирање пуковник др Дејан Стојковић. Посета је била прилика за размену искустава у области израде стратегијских докумената, планирања развоја система одбране, те примене метода, алата и техника у тим процесима.

Делегацију Савезног министарства одбране Немачке чинили су начелник Сектора за планирање Директората за планирање пуковник др Ахим Роланд Шредер, потпуковник Михаел Лукенбах и потпуковник Марк Динглер. У експертским разговорима учествовали су представници Управе за стратегијско планирање Сектора за политику одбране и Управе за планирање и развој (Ј-5) Генералштаба Војске Србије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА