Министарство одбране Републике Србије
 
18.05.2019.

Установе културе Министарства одбране на манифестацији „Ноћ музеја“





За вечерашњу манифестацију „Ноћ музеја“, програм су припремиле и установе културе Министарства одбране „Војни музеј“ и Медија центар „Одбрана“. 

Војни музеј

У Музеју града Београда (ул. Ресавска 40б), посетиоци ће бити у прилици да посете изложбу Министартсва одбране и Војске Србије „Одбрана 78“ аутора Душана Јововића, од 16 до 24 часа.

Изложба, која на јединствен начин приказује херојску одбрану земље током 78 дана НАТО агресије, је мултимедијална и интерактивна поставка која први пут приказује видео и штампане материјале који до сада јавности нису били приказани.

Осим изложбе „Одбрана 78“, посетиоци ће моћи да, у времену од 16 до 24 часа, виде и посете:

- сталну музејску поставку у Војном музеју на Калемегдану, са приказом вековне борбе за слободу на овим просторима.

- на платoу испред зграде Војног музеја на  Калемегдану - показну вежбу  мачевалачког друштва „Перо“, која открива шта се све и на који начин учило на часовима мачевања у 18. и 19. веку и

- изложбену поставку „Јунаци отаџбине погинули за време НАТО агресије током 1999. године“ постављену у изложбено-галеријском простору Војног музеја у Балканској улици  бр. 38 - 42.

Медија центар „Одбрана“

Медија центар „Одбрана“ посетиоцима ће се представити са две изложбе: „Деца у рату” и „Да се не заборави” , којима ова установа, уз остале активности, обележава 20. година одбране отаџбине од НАТО агресије. За ову прилику галерије Дома Војске Србије биће отворене, као и претходних година, од 10 до 22 часа.