Министарство одбране Републике Србије
 
06.05.2019.

Приказ способности Војске Србије и Министарства унутрашњих послова „Одбрана слободе“




Спот ОДБРАНА СЛОБОДЕ

На основу одлуке председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, а поводом Дана победе, приказ способности Војске Србије и Министарства унутрашњих послова Републике Србије „ОДБРАНА СЛОБОДЕ“ биће одржан 10. маја 2019. године са почетком у 11 часова у Нишу (Булевар Николе Тесле).

Програм приказа обухвата свечани дефиле пешадијског ешелона, дефиле моторизованог ешелона, налет ваздухопловног ешелона и падобрански десант.

Планирано је учешће више од 4.000 припадника Војске Србије и МУП-а, око 300 борбених и неборбених возила и система и око 40 ваздухоплова.

Молимо вас да акредитације за праћење приказа пошаљете на мејл Управе за односе са јавношћу Министарства одбране: info@mod.gov.rs најкасније до среде, 8. маја до 10 часова.

Потребно је да пријаве садрже име, презиме, дужност у редакцији и податке за идентификацију за све чланове екипе и контакт телефон вође екипе.

Преузимање акредитационих картица биће у четвртак 9. маја, од 11 до 13 часова, и омогућено је на две локације:

- у Београду, Министарство одбране, Бирчанинова 5 и

- у Нишу, Команда Копнене војске, Трг Краља Александра бб.

На дан приказа, 10. маја, биће организован превоз медијским екипама из Београда, са поласком аутобуса у 6 часова испред Дома Војске Србије, улица Браће Југовића 19.

Све остале акредитоване медијске екипе које не користе организовани превоз и долазе сопственим превозом, потребно је да најкасније до 9,15 часова дођу у Дом Војске Србије у Нишу, Синђелићев трг бб, ради обављања неопходних процедура, након чега ће бити организовано превожење до места са којег ће пратити догађај.

Молимо све медијске екипе да се придржавају наведених времена у најави јер каснији појединачни долазак екипа неће бити могућ.

Поступак за акредитовање иностраних медијских екипа

Медијске екипе из иностранства, пре акредитовања у Министарству одбране морају да поседују сталне или привремене акредитације Министарства културе и информисања Републике Србије. Обрасци за акредитацију налазе се на следећем линку: http://www.kultura.gov.rs/cyr/informisanje-i-mediji/akreditacija-stranih-novinara.

Након акредитација у Министарству културе и информисања, потребно је на мејл адресу info@mod.gov.rs до среде, 8. маја, послати следеће податке: име, презиме, дужност у редакцији и податке за идентификацију, број сталне или привремене акредитације издате у Министарству културе и информисања и њен рок важења за све чланове екипе, као и контакт телефон вође екипе.

Особе за контакт су: потпуковник Небојша Милосаваљевић, тел: 064/8329-207, мајор Милан Гујаница, тел: 060/0661-708 и мајор Ненад Стевић, тел: 064/6647-400.