Министарство одбране Републике Србије
 
03.05.2019.

Војно здравство јаче за 113 здравствених радника



Наставак политике председника Вучића како да задржимо и сачувамо људе
 
Пријем у стални радни однос 113 медицинских радника који ће углавном радити на Војномедицинској академији, Војној болници Ниш, Војној болници Нови Сад, уопште у војном здравству, наставак је политике председника Вучића како да задржимо и како да сачувамо људе у нашем систему. Ово су људи који су дуго чекали на пријем у стални радни однос, али људи који воле своју земљу и професију и који и на овај начин показују да хоће да остану ту – истакао је министар одбране Александар Вулин, који је у присуству начелника Управе за војно здравство бригадног генерала др Угљеше Јовичића, данас уручио 113 решења о пријему у радни однос на неодређено време припадницима Управе за војно здравство у Великој ратној сали Старог Генералштаба.

Према његовим речима, сваки напредак наше политике се мери по томе колико смо учинили живот људи бољим и лакшим.
 
- Припадници војног здравства данас могу да кажу за себе да се њихов рад цени, да ће остати овде и да ће наставити да доприносе својим радом и својој земљи и војсци – поручио је министар Вулин.
 
Говорећи о значају данашње свечаности, начелник Управе за војно здравство генерал Јовичић је истакао да је то велики дан за војно здравство, додајући да у својој дугој медицинској и војној каријери није доживео да у једном дану више од 100 људи буде примљено у стални радни однос и да се на тај начин војно здравство у кадровском смислу оснажи.
 
- Уз јубилеј 180 година трајања, колико ове године обележава војно здравство, ово је најбоља порука и честитка. Захваљујем министру Вулину и руководству Министарства одбране који су препознали потребу добре кадровске политике у војном здравству – нагласио је генерал др Јовичић додајући да је данас задовољство бити овде и гледати те младе људе и њихов ентузијазам, који представља будућност војног здравства.
 
Како је истакао начелник Војномедицинске академије пуковник др Мирослав Вукосављевић, у ту установу је примљено 105 лица медицинске струке и осталих профила.
 
- То је велики успех за ВМА и за војно здравство, али и за Министарство одбране у целини. Неизмерно смо захвални и хтео бих да нагласим да оно што је министар одбране обећао у јулу 2017. године, то је данас и испуњено – нагласио је пуковник др Вукосављевић, додајући да је примљен проверен кадар и људи који воле ВМА, као и да је сигуран да ће њихов рад и убудуће бити потврда указаног поверења.
 
Међу онима који су данас добили решења о сталном радном односу је и специјалиста фармације Нева Медић која је већ осам година запослена у Служби за фармацеутску делатност ВМА.
 
- Велика је срећа, изборили смо се сви заједно и желим да захвалим и Министарству одбране и Војсци Србије, а посебно војном здравству, јер наша занимања су специфична, уз пацијенте смо и уз стално усавршавање, а овај уговор о сталном запослењу је велико растерећење – наглашава Нева Медић, додајући да тај статус отвара могућности за планирање сигурније будућности.
 
Уговор о сталном запослењу данас је уручен и др Немањи Ранчићу, научном сараднику који је запослен у Центру за клиничку фармакологију ВМА од 2012. године по уговору на одређено време.
 
- Ово је велики тренутак не само за мене, већ и за читаву моју породицу, због наше заједничке сигурности и стабилности. У професионалном смислу ово ми изузетно значи јер могу да напредујем, јер могу даље да градим своју професорску каријеру – нагласио је др Ранчић.

На основу одлука министра одбране донетих у фебруару и марту 2019. године реализован је непосредни пријем лица у службу на неодређено време у Управу за војно здравство за лица до сада запослена на одређено време и по уговору о повременим и привременим пословима, чиме је спречен одлив кадра из дефицитарних грана медицине и фармације.
 
Реч је о медицинским техничарима, затим лекарима, фармацеутима и другим занимањима у војном здравству. На овај начин донето је значајно решење у области кадровске политике које умногоме доприноси оснаживању војног здравства и наставак је континуираног улагања у војни санитет наше земље.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
03.05.2019
mp4 (126,96 MB)
Пријем у радни однос у војном здравству
03.05.2019
mp4 (66,26 MB)
Изјава министра Александра Вулина
03.05.2019
mp4 (134,17 MB)
Изјава бригадног генерала др Угљеше Јовичића
03.05.2019
mp4 (69,93 MB)
Изјава пуковника др Мирослава Вукосављевића
03.05.2019
mp4 (55,49 MB)
Изјава др Немање Ранчића
03.05.2019
mp4 (88,75 MB)
Изјава Неве Медић