Министарство одбране Републике Србије
 
20.04.2019.

Додела признања и награда поводом Дана Војске Србије




- Војска Србије своју снагу дугује људима. Ми смо данас наградили најбоље припаднике Војске Србије и они су изабрани на основу мишљења њихових колектива и на основу људи са којима раде. Војска Србија није плаћеничка војска, већ је то војска људи који воле свој посао, воле свој позив и који изнад свега воле Србију, који изнад свега воле свој народ. Ово је наш начин да покажемо да препознајемо ко су најбољи међу нама и да их на овај начин наградимо – истакао је министар одбране Александар Вулин на свечаности уручивања признања и награда за учињено дело, резултате од посебног значаја, најбоље спортисте, као и војне спомен-медаље за достигнућа у спорту припадницима Војске Србије поводом Дана Војске Србије која је данас одржана у Великој ратној сали Старог Генералштаба.



Он је нагласио и да је спорт у Војсци Србије веома важан, додајући да је ово последњи пут да се награђују спортисти, а да не стоје испред своје спортске чете.
- Војска Србије ће увести и спортску чету, која ће окупљати најбоље припаднике Војске Србије и најбоље спортисте, али и оне који репрезентују нашу земљу пред читавим светом, бројне репрезентативце из различитих спортова који ће приступити Војсци Србије и који ће наставити да се такмиче и да тренирају и нама значајно помоћи да и ми више научимо, да се обучимо и да у униформи Војске Србије чувају нашу част и бране наше боје пред читавим светом – нагласио је министар Вулин захваливши компанији "Моцарт" и Удружењу осигуравача Србије који су обезбедили материјалне награде овом приликом, али и што су показали да наша шира заједница поштује припаднике Војске и да их цени и да је ово начин да им то и покаже.

Признања и награде, уз честитке, су награђенима уручили министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, а ове године, први пут поводом Дана Војске, додељена су о признања за успехе у војном спорту.



Директор корпоративних комуникација компаније "Моцарт" Борјан Поповић изразио је задовољство што је и та компанија у прилици да сарађује са институцијом као што је Министарство одбране и помогне њеним спортистима.

- Компанија "Моцарт" на неки начин живи од спорта, па када год смо то у могућности трудимо се да спорту то и вратимо, али не само спорту, већ и заједници у којој послујемо. Мислим да је сарадња са Министарством одбране и Војском Србије прави начин за то – нагласио је Поповић истичући, у име те компаније, понос што је за бар мали део великог успеха војних спортита заслужна компанија "Моцарт".

Поводом Дана Војске Србије, за учињено дело и постигнуте резултате од посебног значаја награђени су заставник Саша Вељић - за спасавање живота и отклањање последица елементарних и техничко-технолошких несрећа, разводник Ђуро Борбељ – за постигнуте резултате у области културе, традиције и спорта, старији водник Далибор Анђелковић – за постигнуте резултате у области културе, традиције и спорта, капетан фрегате Саша Струњаш – за ванредно запажене резултате и исказано изузетно залагање и пожртвованост приликом обављања редовних дужности војних лица – најбоље војно лице, војни службеник Игор Перић – за ванредно запажене резултате и исказано изузетно залагање и пожртвованост приликом обављања редовних дужности цивилних лица – најбоље цивилно лице и војни службеник мр Надица Козић – за постигнуте резултате у области науке и развоја НВО – најбољи истраживач.



Добитници награда за најбоље спортисте у Министарству одбране и Војсци Србије у протеклој години су заставник 1. класе Мирољуб Јанићијевић – најуспешнији спортиста у мушкој конкуренцији, капетан Невена Јовановић - најуспешнији спортиста у женској конкуренцији, Војна репрезентација Србије у футсалу – најуспешнија спортска екипа у мушкој конкуренцији и Војна репрезентација Србије у атлетици – најуспешнија спортска екипа у женској конкуренцији за и војни службеник Снежана Станчетић – за допринос развоју спорта.

Војним спомен-медаљама за достигнућа у спорту, поводом Дана Војске одликовани су капетан Невена Јовановић, војни службеник  Ксенија Бубњевић , десетар Наташа Чулафић, потпоручник Весна Ракић и војни службеник Снежана Станчетић.

У име добитника награда за учињено дело и постигнуте резултате од посебног значаја обратио се капетан фрегате Саша Струњаш, који се захвалио на части и указаном поверењу које те награде симболизују. Он је, такође, истакао да су за награде заслужни и сви чланови колектива у којима раде, као и њихове породице, доприносећи својим радом свакодневно подизању угледа Војске Србије међу грађанима. Награде ће, поручио је у име награђених капетан фрегате Струњаш, бити подстрек за још боље резултате у будућности.



Капетан Невена Јовановић, која је за достигнућа у спорту одликована војном спомен-медаљом, обраћајући се у име награђених спортиста, захвалила је министру одбране на пажњи која се посвећује развоју војног спорта у Министарству одбране и Војсци Србије, додајући да су и данашња свечаност и додељене награде само један од показатеља те посвећености. 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
20.04.2019
mp4 (138,72 MB)
Изјава министра Вулина
20.04.2019
mp4 (81,65 MB)
Изјава директора корпоративних комуникација компаније "Моцарт" Борјана Поповића
20.04.2019
mp4 (83,24 MB)
Обраћање капетана Невене Јовановић
20.04.2019
mp4 (255,01 MB)
Додела награда и признања