Министарство одбране Републике Србије
 
27.03.2019.

Састанак државног секретара Живковића са директором RACVIAC-а



Државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић састао се данас у Београду са директором Центра за безбедносну сарадњу RACVIAC генерал-мајором у пензији Јеронимом Базом.

На почетку састанка истакнуто је да су Министарство одбране Републике Србије и RACVIAC до сада имали веома добру сарадњу и да ће у будућности наставити да је развијају и унапређују.

Државни секретар Живковић рекао је да су током 2018. године представници Републике Србије учествовали на 14 активности у организацији Центра и истакао да ће и у наредној годити бити уложен напор да се повећа број учесника у оквиру Центра, као и број експерата и предавача из Србије, како би унапредили свеукупни квалитет заједничких активности. 

Посебно је наглашено да су Министарство одбране и Војска Србије ове недеље домаћини активности Центра RACVIAC - Оријентационог курса о примени Споразума о субрегионалној контроли наоружања у Краљеву, чиме је још једном потврђена добра сарадња Центра и Министарства одбране.

Државни секретар Живковић је нагласио да у 21. веку ниједна држава не може сама да се бори са савременим безбедносним изазовима као што су тероризам, елементарне непогоде, технолошки инциденти и остало. Република Србија апсолутно подржава све идеје које воде ка ревитализацији региона Западног Балкана и Југоисточне Европе, а посебно је важно и даље спроводити све облике сарадње и дијалога који ће допринети миру, стабилности и развоју овог простора.