Министарство одбране Републике Србије
 
21.12.2018.

Састанак државног секретара Живковића са амбасадором Аргентине Завелсом




Државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић састао се данас са новоименованим амбасадором Аргентине у Србији  Естанислаом Ангелом Завелсом, поводом његовог ступања на дужност.

Државни секретар Живковић је истакaо да Србија високо цени спољну политику Аргентине, засновану на поштовању принципа мирољубиве коегзистенције и уважавању свих чинилаца у међународним односима и изразио захвалност на подршци коју Аргентина пружа легитимним захтевима Србије за очување територијалног интегритета и националног суверенитета.

Амбасадор Завелс је пренео да је Србија „препозната као геополитички епицентар региона и да је то било опредељујуће приликом успостављања Амбасаде Аргентине у Београду“.

Саговорници су сагласни да постоји обострани интерес за успостављање војно-војне сарадње, а да се као потенцијалне области могу издвојити војно-економска и војно-образовна, као и сарадња у вези са учешћем у мултинационалним операцијама. Сарадња наменских индустрија, кроз заједнички развој технологија и набавку наоружања и војне опреме такође су области од интереса за обе стране.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА