Министарство одбране Републике Србије
 
16.10.2018.

Саопштење



Поводом злонамерних и нетачних трдњи Војног синдиката Србије у вези са утрошком финансијских средстава намењених за исплату јубиларних награда и отпремнина припадницима Министарства одбране и Војске Србије, а са циљем истинитог обавештавања јавности истичемо:

Апсолутно су неистините тврдње Војног синдиката Србије да је из буџета Министарства одбране „нестало“ 800 милиона динара намењених за исплату отпремнина и јубиларних награда.

Законом о буџету Републике Србије за 2018. годину Министарству одбране, за исплату отпремнина у 2018. години, утврђена су финансијска средства у износу од 128.500.000 динара, док је за исплату јубиларних награда утврђено 170.100.000 динара.

Финансијска средства су трошена искључиво наменски, што је лако проверљиво, а одобрена су у оквиру лимита утврђених од стране Министарства финансија у поступку припреме буџета за 2018. годину и утрошена су за исплату отпремнина, закључно са јулом 2018. године.

Министарство одбране је, у складу са Законом о буџетском систему, у сарадњи са Министарством финансија, преусмеравањем обезбедило део финасијских средстава, тако да је настављена редовна исплата отпремнина.