Министарство одбране Републике Србије
 
12.08.2018.

Министар Вулин: Изузетни односи Вучића и Лукашенка унапређују односе Србије и Белорусије



- Србија и Белорусија све боље сарађују захваљујући изузетном односу председника Вучића и Лукашенка, а војно-војна сарадња две земље је на највишем нивоу до сада. Ремонт и модернизација четири МиГ-а 29 које набављамо од Белорусије иде по договореном плану, изјавио је министар одбране Александар Вулин по завршетку састанка са белоруским колегом Андрејем Алексејевичем Равковим у Минску. Министри Вулин и Равков су данас присуствовали и отварању Изасланства одбране Републике Србије у Републици Белорусији.
 
Министар Вулин, у разговору са колегом Равковим, пренео је личне поздраве председника Вучића председнику Лукашенку и још једном потврдио да је изузетан однос два председника омогућио и да наше државе добро сарађују, сваким даном све боље, а да министарства одбране имају сарадњу која никада није била на вишем нивоу.
 
- Након разговора са министром Равковим могу са задовољством да кажем да ћемо наставити са нашом сарадњом и да се договор око четири МиГа, њиховог ремонта и модернизације наставља у складу са нашим договорима и свакако ће много значити и много помоћи побољшању оперативне способности РВ и ПВО Републике Србије, изјавио је министар Вулин.
 
Захвалио се свом белоруском колеги на подршци коју његова земља пружа Србији када је реч о решавању питања Косова и Метохије.
 
- Белорусија је пријатељска земља. Однос Белорусије у свим међународним форумима је такав да се Србија увек и безрезервно подржава и због тога смо јој захвални. Али ту је и сигурност да ће увек према Белорусији Србија наступати максимално пријатељски и да ће увек настојати да помогне развоју наших односа као и поштовању међународног права свуда у свету, рекао је министар Вулин.
 
Он је истакао и да је војно-војна сарадња са Белорусијом у успону.
 
- Наши војници заједно вежбају, имају 24 заједничке активности, а на Међународним војним играма српско-белоруски снајперски пар освојио је златну медаљу и тиме показао да смо једни од најбољих снајпериста на свету, рекао је министар Вулин.
 
Министри одбране Србије и Белорусије, Александар Вулин и Андреј Равков, присуствовали су данас у Минску и отварању Изасланства одбране Републике Србије у тој земљи.
 
- Русија и Белорусија су пријатељске земље, а ово је доказ да се наша сарадња развија у свим областима. Војно-војна сарадња је нешто чему полажемо велику пажњу и ово је не само доказ наших садашњих односа, већ је ово порука за наше будуће односе. Ми имамо простора да развијамо нашу сарадњу, имамо простора да напредујемо, а на овај начин ћемо то омогућити, изјавио је министар Вулин.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
12.08.2018
mp4 (175,01 MB)
Изјава министра Вулина после састанка
12.08.2018
mp4 (132,91 MB)
Састанак
12.08.2018
mp4 (41,05 MB)
Изјава министра Вулина после отварања Изасланства
12.08.2018
mp4 (108,86 MB)
Отварање Изасланства