Министарство одбране Републике Србије
 
01.08.2018.

Конкурс за при­јем кан­ди­да­та на се­лек­тив­ну обу­ку у Ба­та­љон вој­не по­ли­ци­је (с/н) „Кобре”



 
Упра­ва вој­не по­ли­ци­је Ге­не­рал­шта­ба Вој­ске Ср­би­је
ра­ди при­о­ри­тет­не по­пу­не
 Ба­та­љо­на вој­не по­ли­ци­је (с/н) „КО­БРЕ”
р а с п и с у ј е
ИН­ТЕР­НИ  КОН­КУРС
за при­јем кан­ди­да­та на се­лек­тив­ну обу­ку
 
 
I  УСЛО­ВИ КОН­КУР­СА
 
За при­јем кан­ди­да­та на се­лек­тив­ну обу­ку у Ба­та­љон вој­не по­ли­ци­је (с/н) „КО­БРЕ” мо­же кон­ку­ри­са­ти про­фе­си­о­нал­ни при­пад­ник Вој­ске Ср­би­је му­шког по­ла у свој­ству под­о­фи­ци­ра и про­фе­си­о­нал­ног вој­ни­ка, свих ро­до­ва и слу­жби, на слу­жби у Ми­ни­стар­ству од­бра­не и Вој­сци Ср­би­је, а ко­ји ис­пу­ња­ва сле­де­ће оп­ште и по­себ­не усло­ве:
 
Оп­шти усло­ви:
да је здрав­стве­но спо­со­бан за вој­ну слу­жбу без огра­ни­че­ња и
да ни­је осу­ђи­ван и да се про­тив ње­га не во­ди кри­вич­ни по­сту­пак.
 
По­себ­ни усло­ви:
да ни­је ста­ри­ји од 30 го­ди­на (под­о­фи­цир) и да ни­је ста­ри­ји од 28 го­ди­на (про­фе­си­о­нал­ни вој­ник),
да је на слу­жби у Ми­ни­стар­ству од­бра­не и Вој­сци Ср­би­је про­вео нај­ма­ње три го­ди­не,
да не­ма не­га­тив­них слу­жбе­них оце­на и да му је по­след­ња слу­жбе­на оце­на нај­ма­ње „ис­ти­че се”,
да је пси­хо-фи­зич­ки здрав и спо­со­бан за рад у Ба­та­љо­ну вој­не по­ли­ци­је (с/н) „КО­БРЕ“, што се утвр­ђу­је: пси­хо­ло­шком пр­о­це­ном – те­сти­ра­њем (ХЕ­ДО­НИ­КА), на­ла­зом, оце­ном и ми­шље­њем над­ле­жне вој­но­ле­кар­ске ко­ми­си­је, на осно­ву из­вр­ше­ног си­сте­мат­ског пре­гле­да, као и про­ве­ром фи­зич­ких спо­соб­но­сти, пре­ма ва­же­ћим нор­ма­ма и кри­те­ри­ју­ми­ма за при­јем у Ба­та­љон вој­не по­ли­ци­је (с/н) „КО­БРЕ” и стан­дар­ди­ма за оце­њи­ва­ње фи­зич­ких спо­соб­но­сти про­фе­си­о­нал­них вој­них ли­ца – при­пад­ни­ка спе­ци­јал­них је­ди­ни­ца и је­ди­ни­ца вој­не по­ли­ци­је спе­ци­јал­не на­ме­не у Вој­сци Ср­би­је,
да је пли­вач и
да ис­пу­ња­ва кри­те­ри­ју­ме по­себ­не без­бед­но­сне про­ве­ре (ко­ја ће би­ти по­кре­ну­та и из­вр­ше­на са­мо за кан­ди­да­те ко­ји успе­шно са­вла­да­ју се­лек­тив­ну обу­ку).
 
II    НА­ЧИН КОН­КУ­РИ­СА­ЊА
 
Кан­ди­дат ко­ји ис­пу­ња­ва оп­ште и по­себ­не усло­ве под­но­си мол­бу Упра­ви вој­не по­ли­ци­је Ге­не­рал­шта­ба Вој­ске Ср­би­је, ре­дов­ним пу­тем пре­ко ко­ман­де сво­је ма­тич­не је­ди­ни­це. Уз мол­бу кан­ди­дат при­ла­же сле­де­ћа до­ку­мен­та:
крат­ку би­о­гра­фи­ју са бро­је­ви­ма кон­такт-те­ле­фо­на (на по­слу, кућ­ни и мо­бил­ни),
пи­са­ну из­ја­ву да до­бро­вољ­но при­ста­је да ра­ди у вој­ној по­ли­ци­ји Вој­ске Ср­би­је                  (за кан­ди­да­те ко­ји ни­су при­пад­ни­ци вој­не по­ли­ци­је Вој­ске Ср­би­је),
уве­ре­ње над­ле­жног су­да да се про­тив ње­га не во­ди кри­вич­ни по­сту­пак због кри­вич­ног де­ла ко­је се го­ни по слу­жбе­ној ду­жно­сти (не ста­ри­је од 6 ме­се­ци),
уве­ре­ње МУП-а Р. Ср­би­је да ни­је осу­ђи­ван на ка­зну за­тво­ра од 6 ме­се­ци и ви­ше (не ста­ри­је од 6 ме­се­ци),
ми­шље­ње о кан­ди­да­ту над­ле­жног ста­ре­ши­не ран­га ко­ман­дан­та ба­та­љо­на,
ове­ре­ну ко­пи­ју по­след­ње слу­жбе­не оце­не и
пот­пи­сан и ове­рен кар­тон основ­них лич­них по­да­та­ка (КОЛП).
III    НА­ЧИН РЕ­А­ЛИ­ЗА­ЦИ­ЈЕ СЕ­ЛЕК­ТИВ­НЕ ОБУ­КЕ
 
Сви иза­бра­ни и по­зва­ни кан­ди­да­ти за се­лек­тив­ну обу­ку у Ба­та­љо­ну вој­не по­ли­ци­је (с/н) „КО­БРЕ” Упра­ве вој­не по­ли­ци­је Ге­не­рал­шта­ба Вој­ске Ср­би­је ре­а­ли­зо­ва­ће сле­де­ће:
 
У то­ку при­пре­ма за ре­а­ли­за­ци­ју се­лек­тив­не обу­ке:
 – Пр­ви дан: пси­хо­ло­шка про­це­на – те­сти­ра­ње (ХЕ­ДО­НИ­КА).
 – Дру­ги дан: спе­ци­ја­ли­стич­ки си­сте­мат­ски пре­глед кан­ди­да­та.
 – Тре­ћи, че­твр­ти и пе­ти дан: про­ве­ра фи­зич­ких спо­соб­но­сти пре­ма ва­же­ћим стан­дар­ди­ма за оце­њи­ва­ње фи­зич­ких спо­соб­но­сти про­фе­си­о­нал­них вој­них ли­ца – при­пад­ни­ка спе­ци­јал­них је­ди­ни­ца и је­ди­ни­ца вој­не по­ли­ци­је спе­ци­јал­не на­ме­не у Вој­сци Ср­би­је.
 
У то­ку ре­а­ли­за­ци­је се­лек­тив­не обу­ке:
Са­мо кан­ди­да­ти ко­ји ис­пу­не све по­треб­не нор­ме, кри­те­ри­ју­ме и стан­дар­де, а на­кон ис­те­ка 5 да­на при­пре­ма за ре­а­ли­за­ци­ју се­лек­тив­не обу­ке, за­по­чи­њу ре­а­ли­за­ци­ју се­лек­тив­не обу­ке у тра­ја­њу од че­ти­ри не­де­ље (28 да­на), у скла­ду са ва­же­ћим про­гра­мом, нор­ма­ма и кри­те­ри­ју­ми­ма за оце­њи­ва­ње кан­ди­да­та се­лек­тив­не обу­ке за при­јем у Ба­та­љон вој­не по­ли­ци­је (с/н) „КО­БРЕ”.
 
При­јем у Ба­та­љон вој­не по­ли­ци­је спе­ци­јал­не на­ме­не „КО­БРЕ”
За кан­ди­да­те ко­ји успе­шно ре­а­ли­зу­ју се­лек­тив­ну обу­ку пре­ма ва­же­ћем про­гра­му, нор­ма­ма и кри­те­ри­ју­ми­ма за оце­њи­ва­ње кан­ди­да­та се­лек­тив­не обу­ке за при­јем у Ба­та­љон вој­не по­ли­ци­је (с/н) „КО­БРЕ”, би­ће по­кре­ну­та по­себ­на без­бед­но­сна про­ве­ра ко­ју вр­ши Вој­но­бе­збед­но­сна аген­ци­ја Ми­ни­стар­ства од­бра­не. По до­би­ја­њу по­зи­тив­ног ре­зул­та­та без­бед­но­сне про­ве­ре из­вр­ши­ће се ран­ги­ра­ње кан­ди­да­та за при­јем и по­кре­ну­ти пр­о­це­ду­ра за нај­бо­ље ран­ги­ра­не кан­ди­да­те ка­ко би се ре­гу­ли­са­ло њи­хо­во да­ље ста­ње у слу­жби (рас­по­ред/пре­ме­штај и по­ста­вље­ње у Ба­та­љон вој­не по­ли­ци­је (с/н) „КО­БРЕ“).
 
IV    НА­ЧИН ПО­СТУП­КА ПО КОН­КУР­СУ
 
Мол­бе кан­ди­да­та за из­бор и упу­ћи­ва­ње на се­лек­тив­ну обу­ку у Ба­та­љон вој­не по­ли­ци­је (с/н) „КО­БРЕ” до­ста­вља­ти по­чев од 1. ав­гу­ста 2018. го­ди­не, од­но­сно од да­на об­ја­вљи­ва­ња кон­кур­са у ма­га­зи­ну „Од­бра­на”, а нај­ка­сни­је до 3. сеп­тем­бра 2018. го­ди­не.
Ко­ми­сиј­ски из­бор кан­ди­да­та за упу­ћи­ва­ње на се­лек­тив­ну обу­ку би­ће ре­а­ли­зо­ван од   4. до 14. сеп­тем­бра 2018. го­ди­не, а из­вр­ше­ње по­зи­ва би­ће ре­гу­ли­са­но на­ред­бом над­ле­жног ста­ре­ши­не за при­вре­ме­но упу­ћи­ва­ње кан­ди­да­та на се­лек­тив­ну обу­ку у Ба­та­љон вој­не по­ли­ци­је (с/н) „КО­БРЕ”, нај­ка­сни­је до 28. сеп­тем­бра 2018. го­ди­не.
Се­лек­тив­на обу­ка са иза­бра­ним и ода­зва­ним кан­ди­да­ти­ма би­ће ре­а­ли­зо­ва­на у пе­ри­о­ду од 3. до 30. но­вем­бра 2018. го­ди­не (кан­ди­да­ти се ја­вља­ју у Ба­та­љон вој­не по­ли­ци­је (с/н) „КО­БРЕ” да­на 28. ок­то­бра 2018. го­ди­не до 20,00 ча­со­ва и при­сту­па­ју из­вр­ше­њу на­ве­де­них при­пре­ма за ре­а­ли­за­ци­ју се­лек­тив­не обу­ке по да­ни­ма – 5 да­на).
Не­пот­пу­на и не­ком­плет­на кон­курс­на до­ку­мен­та­ци­ја кан­ди­да­та не­ће се раз­ма­тра­ти.
Оп­шти и по­себ­ни усло­ви на­ве­де­ни у усло­ви­ма кон­кур­са од­но­се се и на при­пад­ни­ке вој­не по­ли­ци­је Вој­ске Ср­би­је ван са­ста­ва Ба­та­љо­на вој­не по­ли­ци­је (с/н) „КО­БРЕ“, а ко­ји кон­ку­ри­шу за из­бор и упу­ћи­ва­ње на се­лек­тив­ну обу­ку.
Кан­ди­да­ти­ма ко­ји не бу­ду иза­бра­ни кон­ку­р­сна до­ку­мен­та­ци­ја се не­ће вра­ћа­ти.