Министарство одбране Републике Србије
 
19.07.2018

Генерал Диковић са амбасадором Кине о војној сарадњиНачелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас у Београду са амабасадором Кине у нашој земљи Ли Манчангом и кинеским војним представницима о војно-војној сарадњи наших земаља
 
Оцењујући да је сарадња са Кином изузетно значајна за Србију, генерал Диковић је истакао да је Војска Србије спремна за унапређење војно-војне сарадње у свим областима за које постоји обострано интересовање.
 


Начелник Генералштаба је амбасадору Лију захвалио на бројним кинеским донацијама Војсци Србије.
 
Генералу Диковићу је на данашњем сусрету представљен нови војни, поморски и ваздухопловни изаслaник одбране Народне Републике Кине у Београду старији пуковник Ву Јунгђе. Он ће на тој дужности заменити старијег пуковника Ма Јунгбаоа, коме је ово била опрoштајна посета, а који је изаслaник одбране у нашој земљи био од 2016. године.
 
Први човек Војске Србије је пуковнику Мау, пожелевши му успех у даљој каријери, захвалио на професионалној сарадњи и личном ангажовању на развоју билатералних односа, док је пуковнику Вуу пожелео добродошлицу у нашу земљу и успех у раду.
 
Новоименовани изасланик одбране Кине у Београду старији пуковник Ву представљен је данас и руководству Војнообавештајне агенције и Управе за међународну војну сарадњу Министарства одбране.