Министарство одбране Републике Србије
 
05.07.2018.

Министар Вулин: Нажалост, о усташтву има шта да се каже



У току данашње конференције поводом годину дана рада Владе Републике Србије, представници медија имали су прилику да постављају питања премијерки и министрима у Влади.
 
На констатацију новинара из Републике Хрватске да често у својим изјавама спомиње обнављање усташтва у Хрватској и питање где то види и како то доказује, министар одбране Александар Вулин изјавио је да ће дати све од себе да новинара максимално испоштује због тога што је ту, захвалио му што је ту и што је поставио управо то питање.
 
- Даћу све од себе да будем сигуран да сте ме питали добронамерно, јер још нисам срео човека који је могао да каже да табла „за дом спремни“ на јасеновачкој костурници нема везе са усташтвом. Када успете да ми нађете тог човека ја ћу вам онда дати много шири одговор. Нисам сигуран да уопште треба даље да одговарам на овај важан, леп и свечани дан. Био бих бескрајно задовољан да овој теми ни ви ни ја немамо шта да кажемо. Нажалост имамо. Позивам вас да дођете у Дом Војске у Нишу да погледате изложбу „Дијанина деца“, да погледате како се ми односимо према злу усташком и да још једном кажем да зло фашизма постоји свуда у свету, нажалост и свуда око нас, и да је на нама да се против тога боримо. Хвала на овом питању и сигуран сам да сте били добронамерни, сигуран сам да сте случајно занемарили чињеницу да на јасеновачкој костурници пише „за дом спремни“, закључио је министар Вулин.
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
05.07.2018
mp4 (171,62 MB)
Одговор министра Вулина на новинарско питање