Министарство одбране Републике Србије
 
05.07.2018

Година рада Владе: Војска и полиција су један систем безбедности и одбране који штити СрбијуПремијерка Владе Републике Србије Ана Брнабић, министри одбране и унутрашњих послова Александар Вулин и Небојша Стефановић и председник Покрајинске Владе Игор Мировић обишли су данас, поводом обележавања годину дана рада Владе, тактичко-технички збор наоружања и војне и полицијске опреме на централном градском тргу у Суботици, који су приредили Министарство одбране и Војска Србије и Министарство унутрашњих послова.
 
Према речима министра Вулина, Министарство унутрашњих послова, Безбедносно-информативна агенција и Министарство одбране чине јединствен систем безбедности Републике Србије који Србију чини сигурном и безбедном.
 
- Војска Србије и Министарство одбране се убрзано опремају, убрзано наоружавају и већ крајем ове године и почетком следеће моћи ћемо да кажемо да смо достигли оперативне способности и способности да бранимо своју земљу које нисмо имали у последњих 20 година, нагласио је министар одбране.

Он је поручио да је Војска Србије у стању да заштити наш интегритет, да заштити сваку стопу наше земље, да гарантује да ће препознати и супротставити се свакој асиметричној претњи, без обзира одакле она долазила.
 
- Где год видите Војску Србије знате да је ту ред, закон, сигурност и безбедност за сваког нашег грађанина. Мирољубива политика стабилности коју води председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић у Војсци Републике Србије има велики ослонац. Снажна и сигурна Војска Србије гарант је снажне и сигурне Србије, а без мирне, стабилне и сигурне Србије нема ни мирног и стабилног Балкана, рекао је министар Вулин и захвалио председници Владе и свим члановима Владе на великом разумевању које показују када је у питању потреба за побољшањем стандарда припадника Војске Србије.
 
- Захвалио бих и председнику Републике Србије и врховном команданту Александру Вучићу због великих улагања у Војску Србије, због тога што захваљујући томе можемо да се носимо са сваком армијом у окружењу. Војска Србије је у стању да сачува територијални интегритет и суверенитет државе Србије, истакао је министар одбране.
Председница Владе Ана Брнабић захвалила је свим грађанима Суботице који су изашли данас да пропрате активности поводом године рада Владе.
 
- Желим да захвалим министрима Вулину и Стефановићу што су урадили све што су могли да службе безбедности све више изађу у народ, да изађу међу грађане, да и на тај начин дамо један симболичан показатељ да смо ми ваша Влада, да смо Влада која је ту за вас да ради, вас да обезбеђује, вама да чини живот бољим, рекла је премијерка Владе.
 
Како је истакла, службе безбедности добар су показатељ шта можемо да урадимо када радимо сваки дан и дамо све од себе.
 
- У релативно крaтком року смо успели да подигнемо службе безбедности, да уложимо много у њих, да вратимо нашу технологију, да вратимо наше знање, да макар мало повратимо животни стандард и на тај начин кажемо хвала нашим службама безбедности које се и баве најопаснијим послом у земљи зарад свих нас, нагласила је премијерка Брнабић и додала да ће Влада Републике Србије наставити то да ради и у другој години.

Говорећи о изградњи станова за припаднике служби безбедности она је истакла да јој је драго да је усвојен Закон о изградњи станова за припаднике служби безбедности и да ће до септембра кренути прва фаза изградње станова.
- Морам да захвалим председнику Републике Србије господину Александру Вучићу зато што је он први видео потребу да се службе безбедности врате на своје ноге и да се повежу поново са грађанима, подвукла је председница Владе.

Министар Стефановић рекао је да је Министарство унутрашњих послова не само данас, него увек са својим грађанима.

- Не одвајам рад полиције и војске. Министар Вулин и ја увек наступамо заједно, јер бранимо исту земљу и исти народ. Наш задатак јесте сложен, у неким областима јесте различит, али је важно да људи знају да су и војска и полиција један систем безбедности и одбране који штити нашу Србију и све људе ове земље, рекао је министар Стефановић и додао да је поносан на годину дана рада Владе Ане Брнабић, као и на оно што је Министарство унутрашњих послова у том периоду постигло.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
05.07.2018
mp4 (228,19 MB)
Изјава министра Вулина
05.07.2018
mp4 (230,22 MB)
Изјава председнице Владе Брнабић
05.07.2018
mp4 (305,19 MB)
Изјава министра Стефановића
05.07.2018
mp4 (274,67 MB)
Покривалица - ТТ збор