Министарство одбране Републике Србије
 
22.06.2018.

Министар Вулин: Захвални смо Либерији на принципијелном ставу о Косову



Министар одбране Александар Вулин састао се данас са либеријским министром спољних послова Гбезонгаром Милтоном Финдлијем и министром информисања, културе и туризма Леном Јуџином Нагбеом.
Министар Вулин је посебно истако значај одлуке Владе Републике Либерије да повуче признање такозваног Косова као независне државе и захвалио се у име Министарства одбране и своје лично име.

- Одлука Владе Либерије показује да је принципијелна, конзистентна и на праву заснована политика Републике Србије дала резултате, поручио је министар Вулин, додавши да ће повлачење признања тзв. Косова долази у тренутку значајном за укупан процес дијалога са Приштином.
„Важно нам је што и други препознају исправност ставова наше земље, а то је опредељеност за решавање отворених питања путем преговора, безусловно поштовање Бриселског споразума и залагање за формирање Заједнице српских општина“, рекао је министар Вулин.

Саговорници су се сагласили да се, у вези са питањима од националног интереса обе земље, отварају могућности за успостављање свеобухватне сарадње, укључујући и област одбране, као и да Србија и Либерија имају традиционално добре односе још од Покрета несврстаних те да актуелно унапређење односа не представља почетак већ наставак те сарадње.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
22.06.2018
mp4 (58,07 MB)
Састанак